Vegan courgette cake

Vegan courgette cake

Ik houd van een zomers high tea. Verse scones, verse jam en diverse cakejes en brownies. De komende tijd deel ik een aantal van mijn favoriete recepten. Om zelf te genieten van alle zomerse overvloed. Allereerst een heerlijk recept met courgette. Als deze plant eenmaal vrucht begint te dragen, dan kun je elke paar dagen opnieuw oogsten. De courgettes geven een heerlijke structuur aan deze zomerse cakejes.

Ingrediënten:

  • 350 gram courgette
  • rasp van 1 biologische citroen
  • 180 gram lichte basterdsuiker
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 60 ml plantaardige melk
  • 60 ml citroensap
  • 260 gram meel (ik gebruik bij voorkeur volkorenmeel of een mengsel van volkoren meel en amandelmeel)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gember
  • snufje zout

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  • Bekleed de cakevorm met bakpapier. Dit gaat heel makkelijk als je het bakpapier eerst natmaakt en uitknijpt. Het vochtige papier laat zich precies in alle hoekjes vouwen.
  • Rasp de courgette en knijp het vocht eruit.
  • Meng de courgette met de citroenrasp, de suiker, de olie, de melk en het citroensap. Dit is het natte mengsel.
  • Meng het meel, beide bakpoeders, het zout en de kruiden. Dit is het droge mengsel.
  • Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en roer tot er geen droge klonten meer aanwezig zijn.
  • Giet het deeg in de cakevorm en bak de cake in 70 minuten gaar.