Vlierbloesemkoekjes
Ingrediënten:
- 2 vlierbloesems
- 30 gram suiker
- 100 gram volkoren meel
- 100 gram amandelmeel
- 30 gram havermout
- rasp en sap van een halve biologische citroen
- 50-100 ml zonnebloemolie
- 1 theelepel baking soda
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Roer beide soorten meel, het bakpoeder, de suiker en de havermout door elkaar.
- Knip de vlierbloesems los van de harde steeltjes en voeg de bloesems toe aan het meelmengsel.
- Rasp de gele schil van de citroen. Pers een halve citroen uit.
- Voeg het citroensap en de rasp toe aan het mengsel.
- Voeg de zonnebloemolie scheutje voor scheutje toe aan het mengsel en roer het tot een samenhangend deeg. Je hebt misschien niet alle olie nodig!
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Vorm balletjes van het deeg. Leg deze op de bakplaat en duw ze plat zodat er ronde koekjes ontstaan.
- Bak de koekjes 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de koekjes even afkoelen. Ze worden dan bros en knapperig.