Vlierbloesemkoekjes

Vlierbloesemkoekjes

Vlierbloesemkoekjes

Ingrediënten:

  • 2 vlierbloesems
  • 30 gram suiker
  • 100 gram volkoren meel
  • 100 gram amandelmeel
  • 30 gram havermout
  • rasp en sap van een halve biologische citroen
  • 50-100 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel baking soda

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Roer beide soorten meel, het bakpoeder, de suiker en de havermout door elkaar.
  3. Knip de vlierbloesems los van de harde steeltjes en voeg de bloesems toe aan het meelmengsel.
  4. Rasp de gele schil van de citroen. Pers een halve citroen uit.
  5. Voeg het citroensap en de rasp toe aan het mengsel.
  6. Voeg de zonnebloemolie scheutje voor scheutje toe aan het mengsel en roer het tot een samenhangend deeg. Je hebt misschien niet alle olie nodig!
  7. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  8. Vorm balletjes van het deeg. Leg deze op de bakplaat en duw ze plat zodat er ronde koekjes ontstaan.
  9. Bak de koekjes 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Laat de koekjes even afkoelen. Ze worden dan bros en knapperig.